V knihovně i nadále pracují tři stálé pracovnice, Aneta Velichová pokračuje v práci na dohodu.

I nadále má knihovna pobočku ve Dnebohu, která dostává cirkulační fond z Knihovny Města Mladá Boleslav a vede ji Eliška Černá Golová.

V tomto roce knihovna vlastnila 24 724 knihovních jednotek: z toho 5 162 naučné literatury, 17 708 beletrie, 695 audioknih a 32 titulů novin a časopisů. Bylo zde registrováno 1115 čtenářů, z toho 523 dětí do 15 let. Výpůjček všech knihovních jednotek bylo 27 721.

Z jiných knihoven jsme si prostřednictvím MVS půjčili 62 knih.

I nadále čtenáři velmi oceňují nákup nových knih. Do dětského oddělení přibylo i velké množství leporel pro nejmenší. Velkým hitem jsou mangy pro děti. Pokračuje nárůst návštěv rodičů s nejmenšími dětmi.

Těší nás, že se zvyšuje počet návštěv základních a mateřských škol, pro které knihovna pořádá tematické lekce. Nově k nám začali chodit pravidelně i děti z 3. základní školy. Takových návštěv bylo 69.

Z dalších akcí se uskutečnily:

Představování nových knih na facebooku

Noc s Andersenem – na téma Astrid Lindgrenové – Děti z Bullerbynu

Pasování prvňáčků

Výstava fotografií Dana Razáka

Podvečer s poezií básníka Woÿty

letní facebooková soutěž

večer literatury v září

spolupráce s organizací Náruč

vítání občánků, kde představujeme rodičům projekt Bookstart

Na konci roku zastupitelstvo rozhodlo, že situace s prostorem je v knihovně opravdu neúnosná a v následujícím roce se bude řešit. Jednak hledáním místa pro výstavbu nové knihovny nebo rekonstrukci nějakých stávajících prostor. Zatím knihovna získala byt po Herinkových nad současnými prostory, kam by se v budoucnu přesune dětské oddělení.